Kapstadtring 2

CUSTOMER

TAS Group of companies

ARCHITECT

m+ design GmbH & Co. KG

USE

Office

Year

2011 — 2013

SHORT DESCRIPTION

The sustainable refurbishment and modernization of the former Esso headquarters at Kapstadtring 2 resulted in a future-oriented workplace on 47,000 m² for numerous Allianz employees. An ecologically and economically exemplary renovation concept helped the 43-year-old building achieve one of the highest environmental certifications (LEED Gold). The refurbishment included local, renewable and recycled materials, a complete replacement of the building's equipment and connection to the district heating network. The central lighting control system, the ability to divide the individual floors as needed, state-of-the-art IT space development and a dedicated data center also meet today's workplace requirements. This "solitaire of architecture" also represents an upgrade for the district due to the integrated kindergarten as well as a restaurant and boarding house. An exemplary piece of urban development as a joint project of several Hamburg companies.

Our services

" Renovation of the complete facade with the help of a special renovation construction
" renovation of all sheet metal elements
" Steel doors with technical enclosure (ventilation system, mostly on the roof)
" Automated door systems in the entrances

PUBLICATIONS

Are you looking for detailed information about this project? In this section you will find all publications that are available for the project. In our detail-Broschure you will find general information, as well as constructive details.

Broschure

MORE TOP REFERENCES


Kapstadtring 2

CUSTOMER

TAS Group of companies

ARCHITECT

m+ design GmbH & Co. KG

USE

Office

Year

2011 — 2013

SHORT DESCRIPTION

The sustainable refurbishment and modernization of the former Esso headquarters at Kapstadtring 2 resulted in a future-oriented workplace on 47,000 m² for numerous Allianz employees. An ecologically and economically exemplary renovation concept helped the 43-year-old building achieve one of the highest environmental certifications (LEED Gold). The refurbishment included local, renewable and recycled materials, a complete replacement of the building's equipment and connection to the district heating network. The central lighting control system, the ability to divide the individual floors as needed, state-of-the-art IT space development and a dedicated data center also meet today's workplace requirements. This "solitaire of architecture" also represents an upgrade for the district due to the integrated kindergarten as well as a restaurant and boarding house. An exemplary piece of urban development as a joint project of several Hamburg companies.

Our services

" Renovation of the complete facade with the help of a special renovation construction
" renovation of all sheet metal elements
" Steel doors with technical enclosure (ventilation system, mostly on the roof)
" Automated door systems in the entrances

PUBLICATIONS

Are you looking for detailed information about this project? In this section you will find all publications that are available for the project. In our detail-Broschure you will find general information, as well as constructive details.

Broschure

MORE TOP REFERENCES